Skip to Main Content
Jeg leter etter

Viktig å forberede huden

Det er svært viktig å forberede huden for å unngå infeksjoner på operasjonsstedet. Det anbefales å bruke 2 % klorheksidinglukonat og 70 % isopropyl alkoholløsning til sterilisering av huden før operasjon. Dette er basert på omfattende dokumentasjon som viser at dette er det beste desinfiserende midlet før operasjon . Dokumentasjonen viser at det er pasientens egen hud som er kilden til de fleste patogenene ved infeksjoner på operasjonsstedet . Et større fokus på desinfeksjon av huden kan altså føre til færre infeksjoner.

Antall postoperative infeksjoner (SSI)

Studier viser at det er stor variasjon mellom sykehus og mellom kirurgiske inngrep når det gjelder forekomsten av infeksjoner på operasjonsstedet . Operasjonsteam som kjenner til antallet infeksjoner på operasjonsstedet, kan iverksette tiltak for å redusere dem. Dette kan oppnås ved å innføre enkle, relativt rimelige infeksjonsforebyggende tiltak .

Ledelse innen organisasjoner

Ledelsen spiller en viktig rolle når det gjelder å redusere antall infeksjoner på operasjonsstedet. Det er viktig at sentrale aktører i organisasjonen leder an for å redusere antallet helsetjenesteassosierte infeksjoner. En god ledelse er avgjørende for å utvikle en kultur som fremmer beste praksis og der alle har fokus på å forhindre helsetjenesteassosierte infeksjoner .

Riktige produkter og løsninger for optimal beskyttelse

Hos Mölnlycke Health Care er vi stolte over å tilby de tryggeste løsningene til engangsbruk som ivaretar sikkerheten til både pasienter og kirurger. Infeksjonsforebygging står sentralt i alt vi gjør, og vi utvikler hele tiden nye produkter og løsninger som beskytter helsepersonell og pasienter enda bedre. Valg av riktige produkter er viktig for å opprettholde og utvikle god infeksjonskontroll.

Biogel® – operasjonshansker

Biogel er et unikt hullindikasjonssystem for økt sikkerhet. Opptil 97 prosent av alle hanskehull oppdages med Biogel hullindikasjonssystem. Dette er en sikkerhetsfunksjon som bidrar til å minimere risikoen til både pasient og helsepersonell for blodoverførbare patogener, deriblant HIV og hepatittvirus. Totalt sett har Biogel operasjonshansker markedets beste AQL-nivå (Acceptable Quality Level) for hull i hansken .

Det viser seg at doble hansker reduserer kirurgisk kryssmitte mellom helsepersonell og pasienter . Doble hansker anbefales av amerikanske AORN (Association of Perioperative Registered Nurses) og RCS (Royal College of Surgeons of England). Studier viser at registrering av hanskehull under operasjon var på bekymringsverdige 37 prosent for enkle hansker sammenlignet med 87 prosent med Biogel hullindikasjonssystem. Bruk av et ekstra par operasjonshansker reduserer signifikant hull i innerhansken: 34,7 prosent for enkle hansker og kun 3,8 prosent for doble hansker    .

Se vårt utvalg av operasjonshansker

BARRIER® – operasjonsbekledning

BARRIER operasjonsbekledning omfatter et utvalg beskyttende og behagelig bekledning tilpasset de ulike inngrepene. BARRIER operasjonsfrakker er prosedyrespesifikke produkter brettet for enkel aseptisk påkledning. Operasjonsfrakker forhindrer infeksjon i det kirurgiske såret, i tillegg til at de beskytter operasjonsteamet mot væskekontaminasjon. BARRIER operasjonsfrakker gir ulike grader av beskyttelse, og dekker behovet ved mindre invasive operasjoner med væskeavstøtende materiale til våt kirurgi med pustende plastforsterkede forsider, væsketette ermer og væsketette sømmer. Vi tilbyr også operasjonsfrakker som er væsketette over det hele. BARRIER operasjonsfrakker er laget av et mykt og pustende materiale, og er svært behagelige å bruke.

Frakkene er utviklet for å ivareta pasientens sikkerhet og komforten til helsepersonell. Utvalget av operasjonsbekledning og varmejakker til engangsbruk sikrer god komfort og høy kvalitet ved bruk av nye klær hver eneste dag. Operasjonsbekledning til engangsbruk bidrar til god infeksjonskontroll på sykehus . Clean Air Suit skaper en effektiv infeksjonsbarriere og reduserer spredning av bakterieinfiserte hudpartikler fra helsepersonell til miljøet   . Utvalget av operasjonsbekledning omfatter også operasjonsluer og operasjonsmunnbind.

Se vårt utvalg av operasjonsbekledning

BARRIER® – operasjonsoppdekking

All BARRIER operasjonsoppdekking er utviklet for å øke pasientsikkerheten ved å skape en barriere mot bakterieoverføring. Effektiv infeksjonskontroll sikres med væsketette materialer der det trengs, mens effektiv væskekontroll oppnås med absorpsjon eller væskeoppsamlingsposer – for et tørrere arbeidsområde. All bretting er utviklet for optimal aseptisk håndtering og enkel applisering, som også bidrar til bedre infeksjonskontroll. BARRIER-produktene leveres komplette med førsteklasses service og kundestøtte, inkludert opplæring for optimal bruk og løsninger med tilpasset levering og logistikk for ditt behov. 

Se vårt utvalg av operasjonsoppdekking

HiBi® antiseptiske midler – håndvask og kroppsvask

Hender er en potensiell kilde til og et middel for overføring av mikroorganismer . HiBiScrub kombinert med HiBi Liquid Hand Rub+ desinfiserer huden umiddelbart ved bruk før og under operasjon . Denne kombinasjonen virker i opptil seks timer etter bruk .

Pasientens hud er en viktig kilde til sårkontaminasjon,   så det er viktig å redusere bakterieveksten og dermed også risikoen for infeksjon. Dette gjøres vanligvis før operasjon med full kroppsvask. HiBiScrub bidrar til å forhindre infeksjoner på operasjonsstedet og helsetjenesteassosierte infeksjoner  . Den gir øyeblikkelig beskyttelse og virker i opptil seks timer etter bruk . HiBiScrub er skånsom mot huden fordi den inneholder en blanding av mykgjørende virkestoffer som er dermatologisk testet .

'References'

Kontakt oss
Velg marked

Velg markedet ditt

Mölnlycke Lukk

Bekreftelse for helsepersonell

Informasjonen på siden du vil åpne, er kun beregnet for helsepersonell. Ved å klikke i ruten nedenfor bekrefter du at du er helsepersonell.