Skip to Main Content

 

Et nytt syn på sårbehandling

Jo lenger et sår får være uforstyrret, desto større sjanse er det for at det heles uten komplikasjoner.

Se våre nyeste innovasjoner

 

Uforstyrret sårheling

I uforstyrret sårheling er det en sentral idé at det er viktig å la kroppen selv håndtere mesteparten av sårhelingsprosessen, etter at sårsengen er riktig forberedt  .

Flex-oval-shower.jpg
Exufiber-range-web.jpg
Old-man-with-flex.jpg


Den alternative tilnærmingen er å skifte bandasjer ofte – noen ganger til og med daglig – noe som ikke bare avbryter helingsprosessen, men også øker risikoen for kontaminering   og kan forårsake unødig smerte og skade på pasienten sammenlignet med uforstyrret sårheling. Selv om uforstyrret sårheling ikke er egnet for alle pasienter og alle typer sår, mener vi det er et viktig utgangspunkt med tanke på i hvilken grad eksisterende protokoller for bandasjeskift er egnet for formålet.

Endring kan være vanskelig, men vi hjelper deg gjennom hele prosessen. Vi leverer produktene og tilbyr opplæring og reelle referanser – det vi trenger er din ekspertise og engasjement for endring og hjelp slik at din institusjon skal kunne se sårbehandling på en ny måte.

Bli med dr. Tod Brindle, Dot Weir og Karen Edwards på dette webinaret om uforstyrret sårheling og hvilke betydning det kan ha for pasienten, såret, helsepersonell og kostnadene at bandasjen blir sittende på.

Se webinar når du vil

Sitter på, optimal føyelighet

For å endre protokoller og støtte uforstyrret sårheling, trenger du en bandasje som sitter på så lenge det er nødvendig. Mepilex® Border Flex er ikke bare utviklet for å sitte på, den har også en unik Flex-teknologi som sikrer intelligent væskehåndtering. Den opprettholder et fuktig sårhelingsmiljø, samtidig som den unngår risiko for maserasjon. Mepilex Border Flex har også Safetac® myk silikon for skånsomme bandasjeskift, noe som reduserer smerte og skade på huden          . Mepilex® Border Flex Familien erutviklet for å tilby en løsning for hvert stadium av sårhelingen.

Designet for å føye seg etter kroppen og for å sitte på plass: Flex-teknologien gir optimal føyelighet og gjør at Mepilex®, Border Flex former seg etter kroppen og følger pasientens bevegelser  . Redusert trykk mot huden og strekk i bandasjekantene øker komforten og minimerer risikoen for at bandasjen løsner  . Og den er vannavstøtende slik at pasientene kan dusje  . 

Intelligent væskehåndtering: Du kan trygt la bandasjen sitte på lenger og likevel opprettholde et optimalt sårhelingsmiljø. 

Redusert smerte og skade på huden: Alle Mepilex® Border Flex-bandasjer har som mål å redusere skade som forårsakes av bandasjeskift. Dette er mulig takket være vårt dokumenterte Safetac® sårkontaktlag med  myk silikon, som minimerer smerte og skade på huden samt risiko for maserasjon sammenlignet med tradisjonelle (klebende) bandasjer      .

Bandasjer for alle stadier av sårhelingen: Utviklet for å tilby en løsning til alle stadier av sårhelingen.  

Last ned brosjyre

Be om mer informasjon

Exufiber®-serien: effektiv fjerning av sårvæske**, etterlater en ren sårseng

Svært væskende sår og kavitetssår kan være utfordrende å behandle og både være smertefullt og bekymringsfullt for pasientene. Det er viktig å legge til rette for riktige forhold for heling. Dette betyr et fuktig miljø uten for mye sårvæske. En ren sårseng, uforstyrret av sårvæske og produktrester. Og hindre at det dannes ny biofilm, noe som utgjøre en barriere mot heling. 

Et nytt syn på kroniske sår

Exufiber®-serien gir en ny tilnærming til utfordringene ved svært væskende sår og kavitetssår. Neste generasjon Exufiber®-bandasjer bidrar til å skape et optimalt sårhelingsmiljø og redusere risikoen for lekkasjer, noe som betyr at de trygt kan sitte på i opptil syv dager*. Dette fremmer uforstyrret sårheling og kan redusere behandlingstid og kostnader.

Transporterer sårvæske: Exufiber®-bandasjer transporterer sårvæske effektivt fra såret til sekundærbandasjen og kapsler den inn for å redusere risikoen for oppsamling, lekkasje og maserasjon    . De kan sitte på i opptil syv dager*, noe som sikrer uforstyrret sårheling    .

Støtter en ren sårseng: Produktrester i såret kan utløse en reaksjon på fremmedlegemer og forstyrre tilhelingen  . Exufiber®-bandasjer bidrar til å bryte ned dødt vev ved å fremme autolytisk debridering  . De forblir intakte både under bruk og ved fjerning      .

Forhindrer at biofilm dannes på nytt: Det finnes biofilm i nesten alle kroniske, ikke-helende sår, og det kan hindre heling  . Exufiber® Ag+ reduserer biofilm-bakterier og forebygger dannelse av ny biofilm in vivo ***    .

Last ned brosjyre

Be om mer informasjon

*Exufiber® og Exufiber® Ag+ kan sitte på i opptil syv dager, avhengig av sårets tilstand og klinisk praksis. I tillegg kan Exufiber® sitte på i opptil 14 dager på donorsteder.
**For Exufiber® Ag+, ved eksponering for en flythastighet på 0,6 ml/t ved 40 mmHg trykk i opptil syv dager  
*** Som en del av en helhetlig tilnærming til biofilmhåndtering i henhold til internasjonale retningslinjer (dvs. rengjøring, debridering og revurdering)  
Les mer om Mepilex Border Flex og Exufiber

'References'

Informasjonskapsler

Med informasjonskapsler er det enklere for oss å levere tjenestene våre og gi personlig tilpassede opplevelser. Ved å bruke dette nettstedet godtar du at vi bruker informasjonskapsler. Du kan takke nei ved å klikke på følgende lenke - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Mölnlycke Lukk

Bekreftelse for helsepersonell

Informasjonen på siden du vil åpne, er kun beregnet for helsepersonell. Ved å klikke i ruten nedenfor bekrefter du at du er helsepersonell.