Postoperative blemmer

Årsaker til postoperative blemmer

Av: : Mölnlycke Health Care, april 11 2014Postet i: Postoperative blemmer

Postopperative blemmer kan forårsake smerte, ubehag og vedvarende sårlekkasje, og kan medføre risiko for postoperativ sårinfeksjon. Ousey, Gillibrand og Stephenson foretok en sammenlignende studie av akutell litteratur for å finne en måte å redusere forekomsten av blemmer.

En studie av Wright anslår at forekomsten av blemmer er mellom 13-35%. Polatsch studiet konkluderer med at 1 av 5 pasienter utvikler blemmer etter hofteoperasjoner på grunn av bruk av tape. Omtrent 1 av 5 pasienter i Clarke studien utviklet blemmer når sårene ble behandlet med tradisjonelle heftende bandasjer.

Ouset, Gillibrand og Stephenson identifiserte en felles faktor i disse studiene, nemlig en statistisk signifikant sammenheng mellom hvilke bandasjer som brukes og frekvensen av blemmer observert. De observerte at når bandasjer som opprettholder en varm, fuktig sårmiljø, beskytter den omkringliggende huden og ikke hefter i omkringliggende hud, minsker forekomsten av blemmer.

I et senere studie av Meuleneire viste det seg at 80%  led av hudreaksjoner som resultat av dårlig valg av bandasje. En liten gruppe fikk bytte til en tynn, selvheftende 5-lags, absorberende bandasje med silikonkontaktlag. Ingen av dem (10/10) utviklet en eneste blemme rundt sine postoperative sår.

 

Read the article here.

Del dette

Forebygging av postoperativ blemmer
Forebygging av postoperativ blemmer

Forebygging av postoperativ blemmedannelse er en oppgave med mange aspekter, men noen av de følgende tiltakene kan bidra...

Krav til en operasjonsbandasje
Krav til en operasjonsbandasje

Væskehåndtering Mepilex Border gir optimal væskehåndtering etter operasjonen. Et unikt 5-lags design som gir effektiv absorbsjon,...