Forhindre moderne slaveri og menneskehandel
Vi har nulltoleranse for brudd på menneskerettighetene, både i produksjonsanleggene og ellers i forsyningskjeden.

Som et stort selskap og innkjøper prøver vi å påvirke arbeidsforholdene i riktig retning – vi vil forhindre slaveri og fremme arbeidernes rettigheter i leverandørenes fabrikker.
Vi skal ikke være direkte eller indirekte involvert i situasjoner som medfører brudd på menneskerettighetene. Vi prøver å sikre at rettighetene til våre egne ansatte og våre leverandørers ansatte respekteres. Om vi avdekker brudd på menneskerettighetene eller de ansattes rettigheter hos en underleverandør, avvikler vi dette samarbeidet.
Etisk atferd handler om både kulturen til en organisasjon og dens retningslinjer og fremgangsmåter. Vi er etiske og sosialt ansvarlige ved ansettelser og ivaretar våre ansattes menneskerettigheter (se her hva vi mener med etisk og sosialt ansvar ). Vi viderefører denne kulturen til hvordan vi behandler leverandørene våre, og ved å bygge langsiktige forhold til leverandørene basert på rettferdighet, samarbeid, åpenhet og god kommunikasjon. Og vi ber leverandørene våre om å vise god praksis overfor sine samarbeidspartnere og leverandører.
Vår tilnærming
Våre retningslinjer for atferd overfor både de ansatte og leverandørene våre er basert på prinsippene i følgende dokumenter:
- FNs Global Compact og Agenda 2030
- ISO 26000 retningslinjer for samfunnsansvar
- OECDs retningslinjer for multinasjonale selskaper
- relevante konvensjoner fra den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO)
Sikre samsvar
På alle våre fabrikker, anlegg og salgskontorer har vi ledelse og lokale representanter som er ansvarlige for å implementere globale retningslinjer og ta hensyn til lokale forskrifter, for å skape sterke relasjoner med de ansatte, som er bygget på gjensidig respekt og tillit. Vi kontrollerer jevnlig at det er samsvar alle steder vi har virksomhet.
Vi foretar rutinemessige kontroller hos leverandørene for å vurdere leverandørenes kvalitetssystemer. Kontrollene omfatter samtaler med arbeidere, samtaler med ledelsen, inspeksjon av produksjonsanlegget og en gjennomgang av rapporter. Leverandørenes lokaler kan også bli kontrollert av ansvarlige myndigheter i området der leverandøren holder til.
Dersom vi oppdager at en leverandør bryter de ansattes rettigheter eller menneskerettighetene, vil vi enten avslutte samarbeidet med dem eller så forventer vi at de raskt endrer denne praksisen. Vi ber leverandørene våre om å bekrefte innen 48 timer at de har innført dette i sitt problemløsingssystem, forstått det og at de prøver å løse problemet.
Etter 14 dager forventer vi at leverandørene enten kan dokumentere hvordan de har løst problemet eller at de sender oss en detaljert plan som beskriver tiltakene som skal iverksettes og en planlagt fullføringsdato. Deretter krever vi bevis for at uregelmessigheten er blitt korrigert.
Følg lenken og se vår Erklæring om slaveri og menneskehandel, som er godkjent av styret for Mölnlycke Health Care AB og undertegnet av vår CEO, Zlatko Rihter.